2017. február 14., kedd

Könyvek Székelyföldre - Segítség a kommandói iskolának

2017. január 9-én az erdélyi, Kovászna megyei Kommandó iskolája egy kéményből kipattanó szikra miatt részben leégett.
A kommandói iskola oltása. (Forrás: maszol.ro)

A csaknem kizárólag magyarok lakta, a történelmi Magyarország legkeletibb településeként számon tartott falu megsegítéséért több gyűjtés is indult. Megragadott az a felhívás, hogy a lángok martalékává vált könyvtár pótlására is várnak magyar nyelvű, 1-8. osztályosoknak való könyveket. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Fejér Megyei Helyi Csoportja gyorsan reagált a megkeresésemre, egy igazán tartalmas csomagot kaptam festményes határozókkal, Schmidt Egon könyvekkel, erdészeti szakkönyvvel, CD-kkel, matricás albumokkal. Közben véletlen szerencse folytán épp most kaptam két tiszteletpéldányt egy általam fordított madaras kislexikonból, aminek egyikét is gyorsan hozzácsaptam a könyvcsomaghoz. A pakkot február 14-én átvette a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa, így az nemsokára eljuthat Székelyföldre.
Az adomány dobozolás előtt

Határon túli honfitársaink kiemelkedő szerepet töltenek be a Felvidék, a Délvidék, a Partium és Erdély természetvédelmében, sokszor hallhatunk, olvashatunk határokon átívelő madárvédelmi programokról, fajvédelmi akciókról, amikor a magyar természetvédők nagyszerű csapatmunkát végeznek szlovák, ukrán, román vagy éppen szerb kollégáikkal. 
Ez a kis felajánlás éppen ezért nem egyszerűen gesztus egy határontúli közösségnek. Nem tudhatjuk, hogy egy kommandói kisiskolás nem éppen a most elküldött könyvek hatására kezd -e el komolyabban érdeklődni a táj, a madarak, a természet védelme iránt, és válik szülőföldje természeti kincseinek megőrzőjévé...

Ha Ön is tud segíteni, kérjük tegye meg!
Adományok küldhetők a Gyermekjóléti Alapítvány részére (a közleménybe: a kommandói iskola javára), számlaszám: K&H Bank Zrt. 10403318-50526789-83551000
Külföldről így utalhat:
Devizanem: HUF; SWIFT / BIC-kód: OKHBHUHB
Nemzetközi bankszámlaszám (IBAN): HU26 1040 3318 5052 6789 8355 1000

Könyveket gyűjt a Rábatamási Mára Ferenc Általános Iskola (9322 Rábatamási, Szent István u.47.), valamint a Baptista Szeretetszolgálat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése