2020. október 13., kedd

Csókakőtől Daruhegyig - Megjelent az alapítvány új könyve!

Másfél évnyi munka után megjelent az alapítvány kiadásában, Schmidt Egon Kossuth-díjas ornitológus előszavával a Csókakőtől Daruhegyig - Fejér megye madárvilága című könyv. A 273 oldalas, több mint 150 fényképpel, rajzzal illusztrált kötet bemutatja Fejér megye madártani történelmét, a jellemző élőhelyeket, illetve a megye mai területén a történelmi korban bizonyítottan előforduló 331 madárfajt. 


A könyv kezdő madárbarátok számára is érthető nyelvezetű, ugyanakkor több mint 600 tételes irodalomjegyzékének köszönhetően a szakemberek (természetvédők, ornitológusok, terepmadarászok) is haszonnal forgathatják.


A könyv bemutatója 2020. október 17-én délelőtt fél 10-kor volt Székesfehérváron. Köszönet a szervezésben nyújtott segítségért a Városgondnokságnak!
A kötet könyvesbolti forgalomba nem kerül, megvásárlására a könyvbemutatón kívül egyelőre a Tatai Vadlúd sokadalmon (Tata, 2020. november 28.) lesz lehetőség. Ezt követően a honlapon közzétesszük majd a kötet teljes árát és a beszerzési lehetőségeket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése