2021. december 19., vasárnap

Fejér megyei természetfotó pályázat

A nemrég megjelent kisKÓCSAG szerkesztése, tördelése során jó néhány helykitöltő fénykép került a kötetbe, szerettük volna elkerülni, hogy üres fél- vagy háromnegyedoldalak legyenek az évkönyvben. A 2022. kötet szerkesztésénél azonban már nem a véletlenre bízzuk, hogy mivel töltjük ki az üres részt.

A "VÖLGY-HÍD" Természetvédelmi Alapítvány fotópályázatot hirdet, melyen a részvétel bármely korosztály számára ingyenes. A képek bármilyen eszközzel készülhetnek (azaz telefonnal is), a fő szempont a művészi látásmód, a megfelelő kompozíció és a váratlan megoldások.

Téma: Élővilág Fejér megyében

Olyan fényképeket várunk, ahol a képen valamilyen vadon élő fajon (növény, gomba, állat) kívül valamilyen Fejér megyében levő, jól felismerhető objektum is látható. Ez lehet egy templomtorony, egy jellegzetes egyéb épület vagy építmény, hegycsúcs, magányos fa. Ez utóbbinak nem feltétlenül kell uralnia a felvételt, de mégis ott kell lennie, legalább a háttérben. Ennek megfelelően ne küldjön senki olyan nagyközeli növény- vagy állatfotókat, ahol a homogén háttér miatt a helyszín nem érvényesül; inkább a féltávoli, az adott élőlényt a tájban elhelyező képeket, a táj fölött elrepülő madárcsapatokat, stb. várunk.

Egy lehetséges példa: szarvasok, háttérben Székesfehérvárral

A képek ékezetek nélküli címében utalni kell a képen szereplő tájelemre, pl.: Repulo_hollo_a_csokakoi_varral.jpg

Egy pályázó legfeljebb 3 fényképet küldhet be 2022. március 31-ig a jarosi.kovacs@gmail.com címre. (A rendszer 25 MB terjedelmű csatolmányt fogad!) A képekhez kérünk mellékelni egy leírást a képekről (készítés helye és időpontja, a képen levő faj, esetleg valamilyen érdekesség a kép készítése során).


Egy másik példa: vadludak Zámoly határában

A beküldött képeket alapítványunk munkatársaiból és külső személyekből álló zsűri nézi át. A legjobbakat megjelentetjük a kisKÓCSAG  következő köteteiben, a képek szerzői a tiszteletpéldányon túl tárgyi jutalomban részesülnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése