2014. december 29., hétfő

2015 kapujában

2014 áprilisában bejegyzett alapítványunk első évének végére értünk. A legbüszkébbek a gyöngybagolyládák kihelyezésére vagyunk, de tényleg sok minden indult el ezen kívül is, a legtöbbről a honlapon igyekeztünk beszámolni. Ugyanakkor némelyik ötlet még kezdeti stádiumban van, így nem is adtunk hírt róla, maradjon téma jövőre is...
A honlapot az év során több mint 1500 alkalommal nyitották meg, a legnépszerűbb bejegyzés a nagyszékelyi beszámoló volt (csaknem 500 kattintás!), őt a madáretetési kalauz és az első, nadapi gyöngybagolyláda-kihelyezés követi. Ezek a kiugró számok a közösségi oldalaknak köszönhetőek, ahol mi nem vagyunk fenn, de mások megosztották oldalunkat. Köszönet érte! 
Honlapunk első eredménye volt, hogy Pallos Zsuzsa megtalált bennünket. Aktivitása, ötletei, lelkesedése és kedves lénye nagyon hamar áthelyezte őt az "önkéntes" státuszból, immár az alapítvány teljes jogú munkatársaként tekintünk rá.
Két kedves gesztust szeretnénk még megosztani az olvasóval. Az egyik Szili Istváné, aki a lovasberényi ládakihelyezésnél közzétett fényképpel kapcsolatban írta le az emlékeit. Mi pontosan ezt az általa felidézett régi világot szeretnénk visszavarázsolni, ahol ember és természet között nagyobb volt a harmónia:
"Különösen köszönöm azt a képet, amit itt emlékeztetőül visszaküldök: a fehérkapus házban és udvarán nőttem fel, a templommal szemben, ahonnan esténként a kirepülő gyöngybagoly jelezte a számomra is aktuális vacsoraidő elkövetkeztét. Haj, de sokszor voltam ott fönn és Szalai bácsi engedelmével húztam a középharangot. Jó lesz a gyöngybagolynak, úri szállása lesz. Szalai bácsi egy rossz vékát vitt fel neki és megtiltotta, hogy a madarakat háborgassuk."

Dr. Kalotás Zsolt az elmúlt három évtized magyar természetvédelmének meghatározó alakja. A baglyok szerelmese, a hazai gyakorlati gyöngybagoly- és füleskuvikvédelem úttörője, világszínvonalú természetfotós és nagyon jó ember. Régi kapcsolatunk révén bátran merek hozzá fordulni különféle gyakorlati kérdésekben, amire mindig gyors és precíz válasz érkezik. A búbosbankák számára jövőre kihelyezendő odvakkal kapcsolatban aztán nem csupán szakmai fogásokat írt meg, hanem egy káprázatos fényképét is elküldte ezzel a kedves üzenettel:

2014 fő üzenete az volt, hogy egy nagyokkal együttműködő kicsiny civil szervezet kifejezetten hatékony tud lenni, ha megvan a lelkesedés, a pozitív visszajelzés és reálisak a kitűzött célok. 

Minden kedves Olvasónak boldog új esztendőt kívánunk, kísérjék figyelemmel honlapunkat 2015-ben is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése